İSTANBUL / SİLİVRİ - Değirmenköy Atatürk Ortaokulu

Nis

Gаzi Mustаfа Kemаl Atаtürk’ün çocuklаrımızа аrmаğаn ettiği 23 Nisаn Ulusаl Egemenlik ve Çocuk Bаyrаmı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.

“Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” (Mustafa Kemal Atatürk)

Nis

"7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü" kapsamında okulumuz öğrencilerine seminer düzenlendi. Kişisel verinin tanımı ve  bilgilerin korunması için yapılması gerkenler anlatıldı. Semineri düzenleyen öğretmenimiz Serkan MISIRCI'ya teşekkür ederiz.

Nis

"Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor" projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okulumuza gönderilen kitaplar öğrencilerimizle buluştu. Düzenli olarak okuma etkinlikleri yapılmaya devam etmekle birlikte okunan kitaplar hakkında öğrencilerle söyleşiler düzenlenmektedir. Etkinliği destekleyici olarak kitap tanıtım panosu hazırlanmıştır. Bu anlamlı çalışma için görevli öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zekeriya ARTAR okulumuzu ziyaret etti ve öğretmenlerimizle bir araya geldi. İstiklal marşı törenimize katılarak ilçe birincisi olan yıldızlar erkek voleybol takımımıza madalyalarını takdim etti. Bu anlamlı ziyareti için kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 109. yıl dönümü için düzenlenen okul programımızda duygulu anlar yaşandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız saygıyla ve minnetle anıldı. Programda emeği geçen öğretmenlerimiz Satı ONAY, Avni AKYÜZ, Tuğçe YILDIZ'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü düzenlendi. Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden biri olan Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alına, milletimizin ve ordumuzun ruhunu derinden etkileyen ve milli mücadele ruhuyla savaşın kazanılmasını sağlayan marşımızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçti. "Allah; bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu anlamlı programda emeği geçen öğretmenlerimiz Hümeyra DURAN, Esengül ORHAN DEMİR'e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bilim ve Teknoloji Haftası her sene 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bilim ve Teknoloji Haftasının kutlanmasındaki amaç, öğrencilerin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır. Okulumuz öğrencilerine gerekli bilgilendirme yapıldı, bilim ve teknolojiye dikkat çekmek için öğrencilerimizle birlikte pano hazırlandı. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anasınıfı öğrencilerimize "Patiska" kitabı etkileşimli bir şekilde okundu. Patiska, tüy, tuhafiye, pelerin kelimelerinin anlamları öğretildi. İşlenen kelimelerin çocuklar tarafından resimleri çizilerek etkinlik tamamlandı. Ailelere çocuklarını tuhafiye dükkanına götürüp inceleme yapmaları ödev olarak verildi. Anasınıfı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz anasınıfı A ve B şubesi öğrencileri için Kakiri Oyun ve Eğlence alanına gezi düzenlendi. Eğlenceli vakit geçiren öğrencilerimizin keyifli anları görmeye değerdi. Destek olan velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Veli Akademileri kapsamında velilerimize "Ailede Pozitif Disiplin Nasıl Sağlanır / Sınır Koyma" konulu seminer Okul Psikolojik Danışmanı Asuman Ettekin tarafından verilmiştir. Öğretmenimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından tüm öğrencilerimize "Sağlıklı Kişisel Sınırlar" konulu seminer verilmiştir. Öğrencilerin kişilerarası ilişkilerinde sağlıklı sınırlara sahip olabilmesi, hayır diyebilme becerisi ve mahremiyet bilinci kazanması için yapılan bu çalışmada Okul Psikolojik Danışmanı Asuman Ettekin'e teşekkür ederiz.

Mrt

Okul müdürümüz Sayın Mehmet KOPAN tüm kadın öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederek, sağlıklı ve başarılı bir meslek yaşamı diledi.

Mrt

Okulumuz Yeşilay Kulubü öğretmenlerinden Filiz ÖZTÜRK Yeşilay Haftası ve önemi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Afet ve Acil Durum Yönetimi kapsamında  deprem tatbikatı yapıldı. Deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği öğrencilere hatırlatıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kültürümüzü daha yakından tanımaya devam ediyoruz. Okulumuz anasınıfı A şubesi öğrencileri "Memleketim Nevşehir " adlı hikaye kitabını okudular. Peri bacaları ve sıcak hava balonu ile ilgili bilgiler edindiler. Ardından kitap ile bütünleştirilmiş Scamper-Sanat etkinliği ile çalışmalarını tamamladılar. Bu etkinliği düzenleyen anasınıfı öğretmenimiz Ayşe ÖZPOLAT'a teşekkür ederiz.